banner image

εξελισσόμαστε

numbers photo
Σ Σχεδιασμός Κ Κατασκευή C Consulting Ε Έρευνα

Ιστορία

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ιδρύθηκε το 1992 από τον Νίκο Σουλάκη με στόχο τη δημιουργία αρχιτεκτονικού έργου και αστικού τοπίου υψηλών προδιαγραφών. Το 2019 χρησιμοποιεί το λογότυπο s.ar Soulakis.Architects.

Το πεδίο δράσης και εφαρμογών του περιλαμβάνει έργα ιδιωτικά καθώς και του δημόσιου τομέα.  Το υλοποιημένο έργο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από ειδικές κατασκευές μικρής κλίμακας για μουσεία έως αστικές αναπλάσεις και περιβαλλοντικά πάρκα.

Ο σημαντικός όγκος του έργου έχει εξασφαλίσει στο γραφείο s.ar πολύπτυχη γνωστική ικανότητα ώστε να αναλαμβάνει έργα υψηλών απαιτήσεων με πολλαπλότητα προσεγγίσεων.

Η γνώση και εμπειρία σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής εμπλουτίζεται συνεχώς σε θέματα αρχιτεκτονικών τάσεων, εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και χρήση σύγχρονων υλικών. Η συνεχής συνεργασία με μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων εξασφαλίζει την αντιμετώπιση σύνθετων μελετών και έργων κάθε είδους και πολυπλοκότητας. 

girl image

Φιλοσοφία

Κάθε έργο, μικρό ή μεγάλο, είναι μοναδικό.  Στο σχεδιασμό αναζητείται η πρωτοτυπία της ιδέας και ο εξατομικευμένος χαρακτήρας της (custom design). 

Στα σύνθετα έργα επιδιώκεται η βέλτιστη συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες. 

Το γραφείο s.ar εστιάζει τόσο στην δύναμη της αρχικής ιδέας όσο και στην επεξεργασία της ωρίμανσης της. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με την λεπτομερή επίλυση και συστηματική αντιμετώπιση κάθε πτυχής. Η περιβαλλοντική διάσταση πρωταγωνιστεί. 

Όλα τα έργα αντιμετωπίζονται με την ίδια προσήλωση και επιμέλεια. Απώτερος σκοπός κάθε μελέτης είναι η διαχρονικότητα του σχεδιασμού του κάθε έργου σε συνδυασμό με την βιωσιμότητα και οικονομία της υλοποίησης του.

Το γραφείο s.ar έχει καθιερωθεί τόσο για την υψηλή αισθητική του όσο και για την κατασκευαστική αρτιότητα των προτάσεων του.

girl image

Ιδρυτής

Νίκος Σουλάκης, Δρ. Αρχιτέκτων 

Γενέτειρα του είναι η Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ANATOLIA (1976), στο Α.Π.Θ (Δίπλωμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού 1984) και στην Escuela Tecnica Superior de Arquitectura de Barcelona, Laboratorio de Urbanismo, Universidad Politecnica de Catalunya (τίτλος διδάκτορος 1992).

Στη Βαρκελώνη (1984-1992) συνεργάζεται με τους καθηγητές Joan Busquets I Grau, Manuel de Sola Morales(+) και Salvador Tarrago i Cid, καθώς και με το γραφείο πολεοδομικών μελετών CCRS σε μελέτες αστικών αναπλάσεων και σχεδιασμού κυρίως στην πόλη της Βαρκελώνης.

Το 1992 οργανώνει στη Θεσσαλονίκη προσωπικό γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών και αστικού σχεδιασμού δουλεύοντας με ευρύτερες ομάδες συνεργατών. Εκπονεί πολλές μελέτες μικρής, μέσης και μεγάλης κλίμακας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Παίρνει μέρος και βραβεύεται σε διεθνείς και εθνικούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Από το 2011 οι δραστηριότητες του επεκτείνονται στον τομέα των ενεργειακών- βιοκλιματικών μελετών.

Στο διάστημα 2010-2013 συμμετέχει ενεργά στη Μόνιμη Επιτροπή Αρχιτεκτονικών Θεμάτων του  Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ. ως υπεύθυνος θεμάτων Αστικού Περιβάλλοντος & Αστικών Αναπλάσεων. Στο διάστημα 2012-2014 είναι μέλος του σώματος κριτών Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών.

Αναπτύσσει ερευνητικό έργο σε θέματα αστικής αναγέννησης και βιώσιμης κινητικότητας για τη Θεσσαλονίκη. Στο διάστημα Σεπτέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2015 εκπροσωπεί τον δήμο Θεσσαλονίκης σε διεθνή workshops.

Αναπτύσσει κοινωνική δράση ως Μέλος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας ‘ΝΟΗΣΙΣ’, Μέλος του Σωματείου ‘ΔΙΑΖΩΜΑ’, Μέλος του Σωματείου Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών’, Αντιπρόεδρος του ΔΣ  των Φίλων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (2011-2015).